GEZE na targach efa 2019

Piorunująca wiadomość: po raz kolejny będziemy wystawiać się na tegorocznych targach efa, na których w centralnych Niemczech spotyka się przemysł elektryczny. W hali 5 na stoisku E37 zaprezentujemy nasze inteligentne rozwiązania dla nowoczesnej techniki budynków.

GEZE na targach efa 2019: kompleksowe rozwiązania dla budynków

Tworzenie budynków wartych zamieszkania: to nasz główny cel. Pokażemy, jak można to zrealizować jako wystawca na tegorocznych targach efa w Lipsku. Targi Elektrotechniki, Systemów Zarządzania Budynkiem, Światła i Energii odbędą się w dniach 18-20 września 2019 roku. Na stoisku E37 w hali 5 firma GEZE zaprezentuje innowacyjne produkty i rozwiązania dla nowoczesnej techniki budynków, które wspierają klientów i partnerów w każdej fazie cyklu użytkowania budowlanego – od inteligentnych drzwi, okien i systemów zabezpieczeń, po inteligentną technikę okien, a nawet pełne systemy podtrzymania położenia otwarcia z rozwiązaniami zdalnego rozszerzenia dla drzwi przeciwpożarowych.

Przyjdź i dowiedz się więcej na temat innowacyjnej automatyzacji budynków i pomieszczeń w połączeniu z inteligentnymi rozwiązaniami techniki budynków. Czekamy na Twoją wizytę.

Inteligentne rozwiązanie: GEZE Cockpit otwiera nowe drogi do automatyzacji budynków

Inteligentne budynki są naprawdę inteligentne tylko wtedy, gdy drzwi i okna są zautomatyzowane i zintegrowane z systemem zarządzania budynkiem. Do tego właśnie dąży GEZE Cockpit: pierwszy inteligentny system drzwi, okien i bezpieczeństwa. Unikalne połączenie sieciowe technologii okien i drzwi z nowoczesnym oprogramowaniem i otwartymi interfejsami otwiera przed projektantami i operatorami nowe drogi do automatyzacji budynków, zapewniając większą efektywność, bezpieczeństwo i wygodę.

Nagradzane, bezprzewodowe mechanizmy podtrzymania położenia otwarcia do drzwi przeciwpożarowych

Zdalne rozszerzenie GEZE FA GC 170 oferuje dodatkowe bezpieczeństwo i wygodę dla mechanizmów podtrzymania położenia otwarcia. Komponenty zdalnego rozszerzenia, wielokrotnie już nagradzane, można łatwo podłączyć do istniejących systemów. Nie wymaga to prowadzenia oddzielnych przewodów do sufitowych czujników lub przełączników zwalniających – jest to szczególnie praktyczne w przypadku modernizacji istniejących budynków oraz w budynkach podlegających ochronie zabytków. Oczywiście system współpracuje z GEZE Cockpit.

Zdrowy klimat w pomieszczeniach – bezpieczne odprowadzanie dymu i ciepła

Nasze systemy okienne tworzą zdrowy klimat w pomieszczeniach i zwiększają bezpieczeństwo budynku. Od systemów otwierających i ryglujących po inteligentne urządzenia do usuwania dymu i ciepła lub elektryczne siłowniki otwierania o atrakcyjnym designie – technologia okienna GEZE łączy w sobie różne wymagania wobec okien w celu zaspokojenia codziennych potrzeb przewietrzania i ochrony przeciwpożarowej.

Bezpieczeństwo przede wszystkim: zabezpieczenia dróg ewakuacyjnych kontrolują dostęp i zwiększają bezpieczeństwo

W przypadku drzwi istnieje napięcie pomiędzy bezpiecznymi drogami ewakuacyjnymi a zabezpieczeniem przed nieuprawnionym wejściem, które operatorzy mogą w wygodny sposób rozwiązać za pomocą technologii systemu dróg ewakuacyjnych obok systemów zarządzania budynkiem. Inteligentne systemy sterowania drzwiami i innowacyjne elementy blokady GEZE sterują blokadami drzwi ewakuacyjnych zarówno w sytuacjach awaryjnych, jak i podczas normalnej eksploatacji.

Cichy i niezawodny: nasz nowy samozamykacz TS 5000 Soft Close

Nowy samozamykacz GEZE TS 5000 Soft Close może zamykać drzwi bezpiecznie i jednocześnie delikatnie – bardzo cicho i bez głośnego zatrzaśnięcia, ponieważ „miękki” samozamykacz optymalizuje końcową fazę zamykania. Szczególnie dobrze nadaje się do klinik, hoteli lub bloków mieszkalnych, gdzie trzaskanie drzwiami może stanowić poważne zakłócenie. System GEZE TS 5000 Soft Close jest kompatybilny ze wszystkimi wariantami serii GEZE TS 5000 i może w prosty sposób zastąpić istniejące rozwiązania bez konieczności stosowania dodatkowych elementów.

Dowiedz się więcej o naszych innowacyjnych produktach i rozwiązaniach dla nowoczesnej techniki budynków: odwiedź nas na Targach Elektrotechniki, Systemów Budynków, Światła i Energii efa w Lipsku. Znajdziesz nas w hali 5 na stoisku E37 w dniach 18-20 września 2019 r. Czekamy na Ciebie!