Materiały prasowe: atrakcje targowe GEZE na Light + Building

Od 3 do 8 marca 2024 r. firma GEZE zaprezentuje nowoczesne systemy odprowadzania dymu i ciepła (RWA) oraz systemy dróg ewakuacyjnych (RWS) na targach Light + Building pod hasłem „Prosta integracja systemów bezpieczeństwa!”. Najważniejsze informacje związane z prezentacją GEZE zebraliśmy w cyfrowych materiałach prasowych. Dostępne są informacje prasowe i zdjęcia w wysokiej rozdzielczości na temat następujących produktów:

Rozwiązanie łączności

Rozwiązanie łączności myGEZE Control

Najważniejsze cechy zwiastun myGEZE Control

Rozwiązanie łączności myGEZE Control umożliwia płynną i efektywną eksploatację budynków.

Modułowa platforma do integracji technologii drzwi, okien i bezpieczeństwa współpracuje z otwartym standardem BACnet. Umożliwia zautomatyzowane procesy w budynku, centralne monitorowanie w celu zwiększenia bezpieczeństwa i zoptymalizowania zużycia energii podczas eksploatacji. Wysoce wydajna integracja z niezależnymi od producenta systemami techniki sterowania budynkiem, zarządzania zagrożeniami i CAFM również nie stanowi problemu. Jeśli integracja nie jest pożądana, właściwym wyborem jest nowy kompleksowy system wizualizacji myGEZE Visu. Umożliwia on użytkownikom budynków wykorzystanie danych i informacji z całego portfolio technologii drzwi, okien i bezpieczeństwa GEZE.

Materiał prasowy myGEZE Control do pobrania (ZIP | 95 MB)
Systemy bezpieczeństwa, systemy odprowadzania dymu i ciepła

Centrala oddymiania MBZ 300 N8

GEZE rozszerza swoją ofertę centrali sterujących do systemów odprowadzania dymu i ciepła o nową centralę MBZ 300 N8. © GEZE GmbH

Do małych i średnich budynków oraz klatek schodowych odpowiednie funkcje spełnia centrala oddymiania MBZ 300 N8. Umożliwia ona elastyczne sterowanie małymi systemami odprowadzania dymu i ciepła w razie pożaru. Instalacja i uruchomienie przebiega równie szybko i łatwo, podobnie jak połączenie sieciowe z innymi modelami MBZ 300.

Materiał prasowy MBZ 300 N8 do pobrania (ZIP | 3.74 MB)
Technologia okien

Centrala sterująca do klatki schodowej THZ N4

THZ Comfort N4, centrala zasilająco-sterująca RWA

Modele można łatwo uruchamiać i konserwować za pomocą nowego interfejsu terminala serwisowego GEZE ST220. © GEZE GmbH

Zintegrowana funkcja wentylacji THZ N4 jest przydatna w pomieszczeniach, w których przepisy budowlane wymagają jedynie odprowadzania dymu. Zapewnia ona optymalną wentylację np. na klatkach schodowych. Przy prądzie wyjściowym wynoszącym zaledwie 4,5 A można obsługiwać do czterech napędów okiennych.

Do THZ N4

Materiał prasowy THZ N4 do pobrania (ZIP | 4.30 MB)
Technologia okien

Zabezpieczenie okna IQ box Safety

IQ box Safety

IQ box Safety to wprowadzane przez GEZE na rynek rozwiązanie z certyfikatem TÜV do zabezpieczania krawędzi zamykającej okien z napędem mechanicznym do klasy ochrony 4. © GEZE GmbH

IQ box Safety z listwą łączeniową (i/lub czujnikiem laserowym) to certyfikowane przez TÜV rozwiązanie GEZE do zabezpieczania krawędzi zamykających okien z napędem mechanicznym do klasy ochrony 4. IQ box Safety spełnia najwyższe wymagania ochrony.

Do IQ box Safety

MATERIAŁ PRASOWY IQ box Safety do pobrania (ZIP | 6.13 MB)